top of page
HuubBeckers-5304%20-%20kopie_edited.jpg

duizend jaar muziek

enthousiaste verhalen uit de muziekpraktijk

Huub Beckers

foto: Jörgen Caris

ABOUT
ZiM%20lezing_edited.jpg

foto: Joukje Beckers

Lezingen

Wat is er mooier dan wat meer te weten te komen over de achtergronden van de muziekgeschiedenis, een stijlperiode,  bepaalde componist, of een bijzonder muziekstuk!

Ik heb ruime ervaring in het spreken voor groepen van 5 tot 500 personen. Huiskamer-lezingen, cursussen voor de Volksuniversiteit, concert inleidingen in Tivoli Vredenburg.

Avondvullend of 5 minuten, bij mij kunt u altijd terecht voor een enthousiast verhaal over muziek. Daarbij probeer ik een verband te vinden tussen muziek en maatschappij, wat tot bijzondere inzichten kan leiden.

Bach en Pythagoras, Mozart en Pompeii, Beethoven en de Franse Revolutie, 

Herkenbaar én verrassend!

Kijk voor een indruk op:

http://pechakucha-hilversum.nl/huub-beckers/

 

TREATMENTS

Coaching

Vanuit mijn jarenlange ervaring als altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest wordt mij vaak gevraagd om groepen strijkers te coachen. De altvioolgroepen van het Nationaal JeugdOrkest (NJO), Noord-Hollands JeugdOrkest, en diverse andere amateur- en studentenorkesten, leid ik met veel deskundigheid en vooral plezier door hun partij. Daarbij gaat het niet alleen om de noten. Juist ook het spelen als groep in een ensemble krijgt veel aandacht.

Datzelfde bereik ik natuurlijk ook bij de coaching van kleinere ensembles zoals bijvoorbeeld een strijkkwartet. Ik help u graag met één of twee lessen op weg naar een uitvoering.

IMG_0264%20-%20Copy_edited.jpg

Over mij

 

Al ruim dertig jaar maak ik als altviolist deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest. Onder leiding van vele grote dirigenten heb ik daar het orkestrepertoire van binnenuit leren kennen.

Die kennis en ervaring wil ik graag delen. Er is zóveel moois te ontdekken in muziek, door zelf te spelen, of door te luisteren naar de verhalen en achtergronden, gaan er werelden open. Ik ben uw enthousiaste gids.

 

 https://www.radiofilharmonischorkest.nl/

huub_beckers_lr_681x574_avdtol_2015_06_1

foto: Alexander van den Tol

CONTACT
bottom of page